Груминг услуги от Дорета Бинева

Здравейте, аз съм Дорета и мога да бъда вашият грумър.
Завършила съм професионална квалификация в Център за професионално обучение “Кинолог ” към “Кинолог “ООД.
Също така допълнителни семинари като:
“Пет груминг и креатив – колоринг на Йорки и Пудел със Beatriz Coloma Solis” ;
“Подготовка и Puppy Clip при падащи козини с дермо козметика” ;
“Мастър клас с Клейтън Мюниц за поддръжка на обемни козини и пудели” ;
“Азиатски стил с Уилиам Галхард” ;
” Терапии за кожа и козина – хидромадажна озонотерапия”.
Участвала съм в Пето национално груминг шоу и спечелила 3-то място в категория “Обемни козини с подкосъм”.
Професия Грумър е сравнително нова , винаги има какво да се научи. Моята цел е да вървя напред и нагоре в професионален план.
Услугите които извършвам са: къпане, изсушаване, подстригване, оформяне, почистване на очи и гънки, почистване на уши и оскубване ако породата изисква, терапии за кожа и козина, хидромадажна озонотерапия, почистване на зъбен камък без упойка , креатив и колоринг.
Страст са ми помераните , но с много желание и внимание посрещам различни породи като клиенти. Аз съм внимателна и разбирам настроенията на всяко кученце , като се съобразявам с тяхното настроение, дори си водим разговори с тях 😀
За мен ще бъде чест да бъда вашият грумър!
Благодаря за вашето доверие преди всичко.

doretaprofessionalgrooming

Услуги

Подстригване на кучета

Подстригване на кучета по стандарт или по жлание на клиента. Това е дилема над която разсъждават голяма част от стопаните на кучета. Ние ще ви помогнем в избора , като предложим различни варианти и прически за породите при които е възможно, като се съобразим с вашите нужди и желания. Подстригването на кучета се извършва със дезинфекцирани професионални инструменти.

 

Оформяне

Има някои задължителни процедури, които осигуряват добрата хигиена и подобаващ външен вид на всички породи кучета. Основните са почистване на лапичките от космите между възглавничките, дупе , интим, уши, очи и подравняване на дължините при дългокосместите породи. Препоръчваме на нашите клиенти да водят домашните си любимци за тази услуга на месец и половина, най – много два, за да бъдат винаги във форма.

 

Разресване

Това е една от най – неприятните процедури за вашите четириноги приятели. Никой не обича да го скубят и с право. Затова ние използваме професионална козметика /масла, спрейове, балсами/ за да улесним разресването, но най – добре е да не допускате възникването на сплъстявания. Сплъстените участъци запарват , задържат влага и благоприятстват развиването на микроорганизми. Често водят и до по – сериозни кожни проблеми.

 

Сваляне на мъртва козина и подкосъм

Най – честото оплакване от стопаните е обилното падане на косми от домашните им любимци в периода на сезонното линеене. Дали са дългокосмести или късокосмести , мъртвата козина и ненужното количество подкосъм трябва редовно да се изресват , ако не желаете да ги намирате навсякъде в дома си. Редовните посещения при фризьор / на месец – месец и половина/, комбинирани с къпане дават отлични резултати.

 

Къпане и изсушаване

Абсолютна отживелица е схващането, че кучето трябва да се къпе два пъти в годината.  Съвременната козметика била тя за домашна употреба или професионална позволява много по – честата й употреба. За повечето породи кучета препоръчваме къпане всеки месец, а за някои като Йоркшир териер, Малтезер, Ши-тцу, Померан , чихуа – хуа, пинчер, мопс и др. всяка седмица или на 10 дни. Много важно е да не използвате човешки шампоан , а кучешки и по – възможност висок клас. Другият основен момент е пълното изсушаване на космената покривка. Не пропускайте ушите , нищо че на повечето животни не им е приятно. Това е мястото от което най – лесно могат да настинат.

 

Изрязване на нокти

Късите нокти са изключително важна предпоставка за правилното стъпване и разпределяне на тежеста на лапичките. За дребните породи , които не правят дълги разходки по твърда настилка , изрязване на ненужната дължина на ноктите се прави всеки месец. Същото важи и за едрите кучета, които не успяват да си ги самоизпилят.

 

Почистване на уши

Почистване на уши се препоръчва в случаите, когато има видими замърсявания, неприятна миризма или за профилактика особено при породите с клепнали уши. Те са най – уязвими.

 

Чисти зъби

DBGrooming предлага почистване на зъби БЕЗ УПОЙКА. Използваме иновативна ултразвукова четка за зъби. Метода е напълно безболезнен за кучето, без шум, вибрации и стрес – наподобява миене на зъби с четка и паста. Почиствнето се извършва с личен накрайник, който се заплаща и съхранява от стопаните. Процедурата е предназначена за поддръжка и предотвратяване на сериозни натрупвания на зъбен камък. Кучетата, които от малки привикнат и редовно използват услугата не стигат до ветеринар и почистване с упойка. В случаите на вече нанесени големи щети от нередовна поддръжка или липса на каквато и да било устна хигиена, препоръчваме посещение при ветеринар. Щетите са – сериозно възпалени и кървящи при допир венци, гнойни джобове и папиломи, оголени и подвижни зъби.  Часове записваме само след предварителен преглед, който е безплатен и се извършва в удобно за клиента време в рамките на работното време на салона. Отнема около 5 минути. Ако преценим, че състоянието на кучето е подходящо за този тип почистване – записваме час за процедурата. В случай, че състоянието на зъбите е тежко или кучето не позволява да се работи, препоръчваме среща с ветеринар. Нередовното почистване на зъбите, нанася необратими щети – възпалява венеца, който спира да държи и обхваща плътно зъба, зъбния камък избутва венеца и зъба се оголва, непрестанните възпалителни процеси стапят костта и зъба става подвижен и скоро след това пада. Загубата на зъби допринася за още по – бързото стапяне на костта и на околните зони. Не чакайте кучето да натрупа големи количества и да облече всички зъби, за да потърсите помощ. Още при първите признаци – лош дъх и пожълтяване в близост до венеца, направете почистване. Съвети за поддържане на добра устна хигиена ще получат всички стопани които желаят.

 

Озонотерапия

Озонотерапията е естествена терапия с бактерицидно, антиоксидантно и лечебно действие, която се състои в прилагане на смес от озон и кислород. Поради своята ефективност и липсата на странични ефекти, това е много привлекателна възможност за лечение на много състояния при нашите кучета или котки, включително кожни проблеми.
Разполагаме с озонова подложка за озонотерапия в релаксиращи вана. За целта се използват устройства, които разпръскват озон във водата, прониквайки в кожата до най-дълбоките слоеве.
Тази терапия работи успешно в цяла Европа от няколко години, откакто започва да се смята за чудото против алопеция, тъй като озонът има способността да оксигенира тъканите и да активира метаболизма и циркулацията на мазнините.
Лечението обикновено се състои от 10-15 минути сеанси в спа банята и използване на соли и други продукти с микроелементи.

❗️Озонотерапията действа благоприятно за кучета със себорея, атопичен дерматит, пиодермия, язви и некроза и др.. Почистване и лечение на кожата и козината с положителен ефект върху домашни любимци с кожни проблеми и патологии.

❗️Противопоказан е само при бременни , при домашни любимци с хипертиреоидизъм, хипертония или при тези с алергии към озон.

Накратко Озонотерапията:

• Подпомага заздравяването на изгаряния и рани.Аналгетично и противовъзпалително действие (силен дезинфектант )

•Благоприятства елиминирането на гъбички, бактерии( озонът помага в борбата с инфекциите, причинени от бактерии), паразити и вируси благодарение на бактерицидното си действие.

•Ефективен срещу болка, причинена от остеоартрит или артрит, особено при по-възрастни кучета. Болкоуспокояващ ефект при ставни проблеми, ревматизъм, възстановяване след операции.

• Активатор на кръвообращението: насищайки тъканите с кислород, активира цялата кръвоносна система на животното и подобрява неговата функция.

• Борба с алопечните процеси.

•Стимулира имунната система благодарение на стимулирането на белите кръвни клетки, което повишава защитата срещу външна агресия.

• Голяма антиоксидантна сила, забавяне на процесите на клетъчно стареене и клетъчен оксигенатор.

•Спомага лечение на пърхут

•Без микробите, бактериите и остатъчния хлор от чешмяната вода.

• Притежава успокояващ и антистрес ефект

В допълнение към широката гама от свойства на озона, предимството на използването му при нашите домашни любимци е, че не оставя токсични остатъци в тялото, тъй като вътре в тялото се трансформира в кислород.

 

Цени на услуги

Цялостният груминг за късокосмести включва –

къпане и изсушаване, сваляне на мъртва козина и подкосъм, почистване на уши, почистване на очи, гънки и изрязване на нокти.

 

За кучета до 5кг: 55лв

За кучета между 5кг и 10кг: 70лв

За кучета между 10кг и 20кг: 80лв

За кучета над 20кг: започва от 100лв

Цялостният груминг за всички породи без късокосмести включва –

Къпане и изсушаване, подстрижка съобразена с типа космена покривка и предпочитанията на стопаните, почистване и оскубване на уши (ако се налага за породата), почистване на очи и изрязване на нокти.

 

За кучета до 5кг: 70-75лв

За кучета между 5кг и 10кг: 75-85лв

За кучета между 10кг и 20кг: 95-110лв

За кучета над 20кг: започва от 120лв

Оформяне без намаляне дължините на козината –

Къпане и изсушаване, хигиенна подстрижка на интим, лапи и уши с тример за породите, които е допустима, оформяне с ножица без намаляне дължините на козината, почистване и оскубване на уши, почистване на очи и изрязване на нокти.

 

За кучета до 5кг: 60лв

За кучета между 5кг и 10кг: 70лв

За кучета между 10кг и 20кг: 85лв

За кучета над 20кг: започва от 100лв

За кучета до 20кг: 60лв/час

За кучета над 20кг: 80лв/час

Услуга при по специфични изисквания на стопанина

 

За кучета до 5кг: от 40лв

За кучета между 5кг и 10кг: от 50лв

За кучета между 10кг и 20кг: от 80лв

За кучета над 20кг: 10-20лв

За кучета до 5кг: 15лв

За кучета между 5кг и 10кг: 15лв

За кучета между 10кг и 20кг: 15лв

За кучета над 20кг: 15лв

*за подрастващи Йорки почистване + подстригване: 20лв

За кучета до 5кг: 15лв

За кучета между 5кг и 10кг: 15лв

За кучета между 10кг и 20кг: 15лв

За кучета над 20кг: 20лв

За кучета до 5кг: 70лв

За кучета между 5кг и 10кг: 70лв

За кучета между 10кг и 20кг: 70лв

За кучета над 20кг: 90лв

*Еднократно закупуване на личен накрайник 30лв

За кучета до 5кг: 75лв

За кучета между 5кг и 10кг: 75лв

За кучета между 10кг и 15кг: 90лв

За по-големи кучета за момента услугата не е налична

За кучета до 5кг: 80лв

За кучета между 5кг и 10кг: 80лв

За кучета между 10кг и 15кг: 95лв

За по-големи кучета за момента услугата не е налична

За кучета до 5кг: 30лв

За кучета между 5кг и 10кг: 30лв

За кучета между 10кг и 15кг: 45лв

За по-големи кучета за момента услугата не е налична

Грумър

+359 888 877 321

Последвайте ме в социалните мрежи